Sabinovskí policajti vypátrali páchateľov, nesplácali zakúpení tovar

23.08.2006 Celý región

Sabinovskí policajti vypátrali páchateľov 11 krádeži:\r\nPoverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Sabinove vzniesol včera obvinenie pre prečin kráde...
Sabinovskí policajti vypátrali páchateľov 11 krádeži:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania v Sabinove vzniesol včera obvinenie pre prečin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva 7 Lipiančanom vo veku od 16 r. do 35 rokov.

Obvinení muži sa 10.7.2006 po vzájomnej dohode vlámali do baru v obci Šarišské Dravce, okr. Sabinov. Po vypáčení zámku na vstupných dverách vnikli dnu, kde po prehľadaní miestností ukradli peniaze, alkoholické nápoje, cigarety a rôzne cukrovinky a pochutiny. Taktiež vypáčili jukebox, z ktorého ukradli mince. Celkovo spôsobili majiteľovi baru škodu 28 355. - Sk a majiteľovi jukeboxu 9 100. - Sk.
Všetci siedmi sú pre prečin krádeže obvinení aj v ďalších desiatich prípadoch, kde spôsobená škoda je vyčíslená na 359 168. - Sk.

Nesplácali zakúpení tovar:
Poverený príslušník PZ zo skráteného vyšetrovania vo Svidníku vzniesol včera obvinenie v piatich prípadoch z trestného činu úverového podvodu. Obvinené sú tri ženy z Medzilaboriec (23r. , 32r. , a 39r. ), jedna 26 ročná žena z obce Kečkovce, okr. Svidník a jeden 40 ročný Stropkovčan. Všetci piati individuálne uzatvorili s jednou zo splátkových spoločností úverovú zmluvu, na základe ktorej si v rôznych predajniach zakúpili tovar. Pri uzatváraní zmlúv uviedli, že sú zamestnaní, čo však nebola pravda, pretože v tom čase nikde nepracovali. Po prevzatí tovaru tento nesplácali, čim splátkovej spoločnosti vznikla v týchto piatich prípadoch škoda vo výške 77 036. - Sk.
 

Vyberte región

mark